Van lachende container tot knuffelbare Chinchilla. De kracht van de mascotte.

De mascotte is weer helemaal terug. Althans wel bij DRP! En dat is ook niet zo vreemd als je het positieve effect bekijkt die een mascotte kan hebben. 

Een mascotte kan ingezet worden om je bedrijf meer persoonlijkheid te geven of om op een leuke manier informatie te vertellen. Droge stof kan veel aantrekkelijker worden gemaakt wanneer het verteld wordt door een mascotte. Ook op Social Media is dit een uitstekend middel om je klanten iets te presenteren.


Een mascotte is het gezicht van je bedrijf of product en moet daarom de juiste uitstraling krijgen die hierbij past. Zo moet hij voor een kinderopvang schattig en knuffelbaar zijn, en voor een IT bedrijf intelligent en zakelijk. Daarnaast is het van groot belang bij het illustreren, dat deze past bij de huisstijl. De vormen en de kleuren moeten hierbij aansluiten. Op deze manier wordt hij onderdeel van je bedrijf en versterkt het je huisstijl.

Ook intern kan een mascotte een bindende factor zijn. Zo hebben wij voor Plateau Integrale Kindcentra een mascotte ontwikkeld die zorgt voor een verbinding tussen alle 13 Kindcentra. Hij heet Toto en is een Chinchilla. Een sociaal groepsdier met een enorm knuffelgehalte. Toto wordt gebruikt voor raambelettering en in diverse uitingen zoals folders, posters en advertenties.

Toto werd een groot succes. Zowel leerlingen als leraren omarmden de illustraties van het diertje. Dat leidde tot de ontwikkeling van een levensgroot mascottepak voor Plateau dat kan worden ingezet voor allerlei activiteiten. De kinderen vinden het prachtig en het geeft de school een positieve lading. Mooie woorden van onze klant: ‘Toto werkt als een magneet!’. Een groot succes dus.

Vind je dit artikel interessant en wil je hier eens met ons over praten? Bel dan naar 0592 30 2000 of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Andere artikelen:
3 redenen waarom een Direct Mail Hot is

3 redenen waarom een Direct Mail Hot is

Leave review
Een direct mailing sturen is nog altijd effectief. Echt! Wij geven een drietal redenen waarom.
Lezen
En toen zaten we door de coronamaatregelen ineens thuis.

En toen zaten we door de coronamaatregelen ineens thuis.

Leave review
Voorlopig geen kantoorcurling, geouwehoer met het soundboard en praatjes bij de koffie voor ons. Alle collega's werken moment...
Lezen
Handmade menukaarten voor het Duurzaamheidscentrum in Assen waar je honger van krijgt

Handmade menukaarten waar je honger van krijgt

Leave review
Het eerste duurzame concept uit het DRP Lab; een handmade menukaart voor het Duurzaamheidscentrum. Bekijk hier the making of...
Lezen
Ontwerp een perfect logo in 5 stappen

Ontwerp een perfect logo in 5 stappen

Leave review
Ben je op zoek naar een logo met betekenis? Zo gaat het ontwerpen van het perfecte logo in zijn werk.
Lezen