Web-wijsheden

Een website veel meer is dan alleen een ‘mooi plaatje‘. Het is een samenspel tussen ontwerp, techniek en optimalisatie. We leggen het je uit:

 

Ontwerp

Website bezoekers beslissen zodra ze een website openen binnen enkele seconden of een website betrouwbaar is en of ze er de informatie kunnen vinden die ze zoeken. Ziet de website er onbetrouwbaar of niet professioneel uit? Dan klikt men meteen weer weg. Een kien uitgedacht webdesign is daarom een must.

 

Techniek

Er verschijnen steeds nieuwe trends en technieken in het internet landschap. Wij leren dagelijks nieuwe dingen en vinden het ook erg belangrijk om bij de tijd te blijven. Wist je bijvoorbeeld dat Google websites die niet responsive zijn straft door ze minder goed vindbaar te maken? Alle websites die wij bouwen zijn daarom standaard al responsive.

 

Optimalisatie

Er komt heel wat bij kijken om het maximale uit een website te halen. Je belandt niet vanzelf bovenin de zoekresultaten. In grote lijnen zou je kunnen zeggen dat een website relevant moet zijn ten opzichte van wat men zoekt. Google kijkt naar titels, kopjes, woordgebruik en beschrijvingen om de positie van een website in de zoekresultaten te bepalen. En dat is nog maar een klein onderdeel uit alle factoren die meespelen. We zorgen bijvoorbeeld ook dat de website snel is, en het liefst ook beveiligd met een SSL certificaat. Allemaal zaken die meespelen voor een goede plek in de zoekresultaten. Kortom: optimalisatie is cruciaal voor een doeltreffende website.

Hebben we je aandacht?

Heeft dit artikel jou verleid en wil je hier eens met ons over praten?

Ander leesvoer:

Van lachende container tot knuffelbare Chinchilla. De kracht van de mascotte.

Van lachende container tot knuffelbare Chinchilla. De kracht van de mascotte.

De mascotte is weer helemaal terug. Althans wel bij DRP! We praten je bij over de positieve eigenschappen van een mascotte vo...
Lees meer
Van statisch naar dynamisch. Het verhaal achter het nieuwe DRP.

Van statisch naar dynamisch. Het verhaal achter het nieuwe DRP

In dit artikel leggen we uit waarom we onze huisstijl hebben veranderd en hoe deze tot stand is gekomen.
Lees meer
Waarom een bedrijfspagina op Google een goed idee is.

Waarom een bedrijfspagina op Google een goed idee is

Mijn Bedrijf vult jouw vermelding op Google aan met een venster waarin bezoekers nuttige informatie kunnen vinden. Voeg foto'...
Lees meer
Conceptontwikkeling

Conceptontwikkeling

Er zijn een aantal belangrijke basisprincipes die spelen bij de ontwikkeling van idee tot een concept.
Lees meer