Koopmansplein 16

9401 EL Assen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0592 30 2000

Koopmansplein 16

9401 EL Assen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0592 30 2000

DRP plaatst functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Check de prestaties van jouw website met deze online tool.

Er zijn nog veel mensen die denken dat een website hoog eindigt in de zoekresultaten dankzij op maat geschreven teksten, titels, zoekwoorden en beschrijvingen. Dat is een achterhaalde gedachte. Hoewel SEO nog steeds een grote rol speelt zijn er vandaag de dag ook andere belangrijke factoren die de kwaliteit van een website bepalen.

 

In deze blog introduceren wij een tool die we gebruiken om onze websites te testen voordat ze online gaan. Deze tool beoordeelt een website op 4 pijlers; prestaties, mobiel, SEO en veiligheid. Wat ons betreft zijn dit momenteel de meest belangrijke ingrediënten voor een kwalitatief sterke website. Een korte toelichting per onderdeel:

 

Prestaties

De aandachtsspanne van een bezoeker is erg kort. Zorg daarom dat je website snel is. Lange laadtijden zorgt dat je bezoekers afhaken. Deze pijler toetst o.a. de grootte van je webpagina, of deze gecomprimeerd is en hoe snel deze door de browser wordt verwerkt.

Mobiel

Als je website niet responsive is, dan tel je niet meer mee. Zo simpel is het. Een responsive website past zich automatisch aan het formaat van een scherm aan, zodat je zowel op desktop, als op een tablet en smartphone een goed werkende website hebt. Wist je dat veruit de meeste mensen tegenwoordig website's openen op hun smartphone? En dat Google website's die nog niet responsive zijn verwijderd uit de zoekresultaten? Je kunt je daarom voorstellen dat het belangrijker is dan ooit om een site te hebben die geschikt is voor mobiele apparaten. Deze pijler test in hoeverre jouw website aan deze eis voldoet.

 

SEO

Dit is de pijler die waarschijnlijk bij iedereen wel bekend is. Hier wordt een controle uitgevoerd op de aanwezigheid van titels, beschrijvingen en teksten. Deze pijler gaat eigenlijk over de klassieke aanname van een kwalitatief sterke website.

Veiligheid

De bescherming van gegevens wordt steeds belangrijker. Je wilt niet dat gegevens van jouw website bezoekers door kwaadwillenden wordt onderschept. Een met SSL beveiligde website is daarom een must. SSL is een beveiligingsprotocol waarmee de verbinding tussen server en eindgebruiker wordt versleuteld middels zeer sterke encryptie. Hierdoor wordt de privacy van de eindgebruiker gewaarborgd en is alle informatie beschermd. Deze pijler toetst op de aanwezigheid van een SSL certificaat.

 

De eindscore

De uitkomst van de 4 pijlers bepaald de eindscore van een website. Wil je weten hoe goed jouw website presteert? Doe dan gratis de online scan. Klik op onderstaande button en voer de URL van je website in. De rest wijst voor zich. Valt de score lager uit dan je had gehoopt? Wij helpen je graag om deze te verbeteren. Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Deel dit artikel