Stadsmarketing Assen

De oerbeleving van Drenthe combineren met de charme van onze hoofdstad: het was een mooie uitdaging om een nieuw logo en een nieuwe huisstijl voor Assen te ontwerpen. Maar het is goed gelukt, al zeggen we het zelf..

Een nieuwe strategie vraagt om een nieuwe uitstraling

 

Dus kwam Vaart in Assen bij ons met de vraag om deze strategie om te zetten in een passend logo en een nieuwe huisstijl. In de ontwerpen moesten twee uitersten samenkomen: de elementen uit de oertijd en de charme van het Assen van nu. Een groter verschil kan haast niet.

Dus gingen we naar de tekentafel met in ons achterhoofd het Drentse landschap, keien en hunebedden aan de ene kant en de prachtige monumentale panden en paleizen in Assen aan de andere kant. Daarnaast stopten we er een flinke portie trots in. Want Assenaren mogen trots zijn op hun mooie stad en dit laten zien!

Zo ontstond er een robuuste letter A, voortgekomen uit de glooiende vormen van keien. Voor de huisstijl zochten we naar passende lettertypes en een krachtig font voor de kopteksten. Lettertypes met charme.

Het mooie aan werken in Assen is dat verschillende (media)partners vervolgens samen met ons aan de slag gingen met de huisstijl en het logo. Dus hangt de stad inmiddels vol banieren, zijn in de meeste winkels stadsplattegronden te vinden, kregen ondernemers een eigen vaantje en zijn veel folders en posters in de nieuwe huisstijl omgezet.

Fantastisch hoe alles samenvalt. En wij houden met liefde een oogje in het zeil, zodat het consequent en op de juiste manier gebruikt en toegepast wordt.

Fotografie: Marcel J. de Jong

Lees ook onze story over de nieuwe identiteit van Assen

Bekijk ook

LDP Global Speed Events

LDP Global Speed Events

Huisstijlen voor internationale evenementen
Sterk Techniekonderwijs

Sterk Techniek Onderwijs

Techniek heeft de toekomst
Mikkelhorst

Mikkelhorst

Een prachtige plek om te werken, spelen en te ontmoeten
Stadsmarketing Assen

Stadsmarketing Assen

Stadsmarketing voor de hoofdstad met charme
Wolfsbos

Wolfsbos

Vijf schoollocaties op één terrein
TOM Techniek Route Op Maat

TOM Techniek Route Op Maat

Dé flexibele opleiding voor de (Allround) Operationeel Technicus