E-MAIL INSTELLEN & GEBRUIKEN

Voordat je begint

Zorg dat je je e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord bij de hand hebt. Je hebt deze gegevens nodig bij het instellen van je e-mailprogramma. Wil je webmail gebruiken voor het versturen en ontvangen van e-mail? Ga dan meteen door naar stap 3.

1. Kies je voorkeur

Wil je jouw e-mail berichten overal kunnen bekijken? Kies dan voor IMAP. Ga je e-mail gebruiken op 1 apparaat? Kies dan POP3. Kies je voorkeur, noteer de instellingen en ga door naar stap 3.

IMAP

Inkomend

Inkomende server: web.idnohosting.nl

SSL aanvinken en poort 993 gebruiken

Uitgaand

Uitgaande server: web.idnohosting.nl

Beveiliging: TLS/STARTTLS of SSL *

Poort: 587 of 465 *

POP3

Inkomend

Inkomende server: web.idnohosting.nl

SSL aanvinken en poort 995 gebruiken

Uitgaand

Uitgaande server: web.idnohosting.nl

Beveiliging: TLS/STARTTLS of SSL *

Poort: 587 of 465 *

2. Begin met instellen

Kies een programma of apparaat en begin met instellen (link opent in een nieuw venster).

3. Webmail gebruiken

Overal je mail lezen en versturen? Gebruik webmail.

Met webmail kun je op iedere computer met een internetaansluiting via de webbrowser e-mailberichten versturen en ontvangen. Je kunt het aanmeldscherm voor webmail openen door /roundcube achter je domeinnaam te typen. Gebruik je e-mail adres en het bijbehorende wachtwoord om in te loggen.

Voorbeeld

Is jouw domeinnaam www.website.nl dan is de URL naar de webmail www.website.nl/roundcube

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag voor meer informatie.

Probleem

Apple Mail geeft een foutmelding over de serveridentiteit. De SSL foutmelding in Apple mail ziet er als volgt uit:

Oplossing

Om deze melding te verhelpen klik je op Toon certificaat. Zet een vinkje bij *.idnohosting.nl altijd vertrouwen en klik op Ga Door. Start vervolgens Apple Mail opnieuw op. De melding zou nu niet meer moeten verschijnen.

Probleem

Mijn iPhone geeft een foutmelding over de serveridentiteit. De SSL foutmelding op een iPhone ziet er als volgt uit:

Oplossing

Klik op Details. Klik daarna rechts bovenin het scherm op Vertrouw. Je krijgt vervolgens geen SSL melding meer wanneer je het mailprogramma start.

Probleem

Outlook geeft een waarschuwing over het beveiligingscertificaat. De melding ziet er als volgt uit:

Oplossing

Klik op Certificaat weergeven. Er verschijnt een nieuw venster. Klik op OK en vervolgens op Ja om het vertrouwen in het certificaat te bevestigen. Start vervolgens Outlook opnieuw. De melding zou niet meer moeten verschijnen.